WAT BETEKENT GEZONDHEID VOOR DE 50-PLUSSER?

We worden steeds ouder. De pensioenspreuk: ‘Achter de geraniums zitten’ is inmiddels de meest achterhaalde spreuk die er bestaat. Het is typerend voor de nieuwe generatie senioren. Ouder worden betekent tegenwoordig het begin van een nieuwe levensfase vol vrijheid en nieuwe mogelijkheden.

klantervaringOuder worden is niet meer achter de geraniums zitten, maar juist vrijheid en nieuwe mogelijkheden

Leven na je 65e verjaardag

De babyboomer (1940-1955) die zijn pensioenleeftijd bereikt, heeft ] de wens om volop te genieten van dit vrije leven. Het is een startpunt om alle gemaakte plannen uit te kunnen voeren. Een goede gezondheid is daarin van groot belang. Maar deze wijziging van mindset en gedrag begint niet pas met het bereiken van de pensioenleeftijd, maar al een stuk eerder bij  de 50-plusser. De jongere generaties weten dat hun leven niet meer ophoudt bij 65, maar dat er een geheel nieuw tijdperk aanbreekt.

Langer actief en fit

We willen langer fit en actief blijven, door de actieve rol te kunnen blijven vervullen die van ons verlangd wordt. Langer werken, sociale contacten, sport, vrijwilligerswerk en het vervullen van een actieve rol in het leven van onze kleinkinderen. Gezond ouder worden, fit blijven, actief blijven is dan ook een thema dat al jaren steeds belangrijker wordt. Voor iedereen, maar zeker ook voor mensen vanaf 50. Zodra je merkt dat je lijf gebreken gaat vertonen lijkt actief onderhoud aan ditzelfde lichaam steeds belangrijker te worden.

Gezondheid is het belangrijkste

Gezondheid is voor 50 plussers het allerbelangrijkste thema (bron: Bindinc Familiekenniscentrum, 2012). Gezond zijn is voor hen nog belangrijker dan gelukkig zijn. Fit en actief blijven en het uitstellen van kwaaltjes worden in dit onderzoek als hoofdredenen gegeven waarom gezondheid door hen als zo belangrijk wordt ervaren.

We moeten deze aandacht voor gezondheid volgens het onderzoek niet verwarren met een strijd tegen ouderdom. 69% van de 50-plussers accepteert namelijk dat ze ouder worden. Ook uiterlijk speelt hierin een ondergeschikte rol, 50-plussers hechten weinig belang aan hun uiterlijk als het gaat om gezond ouder worden. Ze zijn er van overtuigd dat je al vroeg moet beginnen met gezond ouder worden, 60% vindt dat je hier al voor je 40e mee moet beginnen.

 

Download het gratis ebook

Wat kan jouw organisatie leren van de kenmerken van verschillende generaties? Ontdek de kracht van de generation journey: download het gratis ebook met alle informatie.

Aandacht voor voeding

De 50-plusser hecht de meeste waarde aan gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction. Daar verstaan ze niet de gekunstelde gezondheidsproducten zoals biologisch, light of vitaminesupplementen onder. De 50-plusser houdt het basic door niet teveel te eten, minder suiker vet en zout te nuttigen en het houden bij de drie maaltijden per dag.

 

Vertaling naar de markt

Voor elke marketeer in de voeding en lifestyle die zich bezig houdt met seniorenmarketing bieden deze inzichten nuttige aanknopingspunten. De 50-plusser staat open voor producten die hen helpen gezond en actief te blijven. Maar zorg wel dat je aansluit bij positiviteit en gezond verstand.