Case - De Mond Niet Vergeten! Hoe kwetsbaar is je gebit als je ouder wordt?

Hoe houd je je mond gezond als poetsen lastig gaat? Als je vergeet je gebit te verzorgen? Als mondverzorging teveel energie kost? Tijd voor een campagne die de vragen beantwoordt. 

De Stichting De Mond Niet Vergeten! wil mondgezondheid bij kwetsbare ouderen vergroten. Tot 2021 werd dit gedaan door professionals te informeren en activeren. In 2021 werd voor het eerst een grote publiekscampagne gestart om zowel mantelzorgers als kwetsbare ouderen zelf te bereiken. Mogelijk gemaakt dankzij het ministerie van VWS.

Diversions kreeg de vraag de campagne te ontwikkelen. Daarbij kozen we voor de samenwerking met de creatieven van Ceci n'est pas un bureau.

We zijn de ontwikkeling van de campagne gestart met kwalitatief onderzoek. We wilden weten: waarom wordt mondverzorging bij ouderen vaak vergeten? En wat kunnen we eraan doen?

De insights uit het onderzoek hebben we vertaald naar verschillende uitingen:

  • een radio-commercial om brede aandacht te krijgen.
  • een social media-campagne om verdere interesse in het onderwerp te creëren
  • een campagnesite om mantelzorgers te helpen mondverzorging beter te regelen voor kwetsbare ouderen
advertentie De Mond Niet Vergeten!
mobile dmnv

De campagne bleef niet onopgemerkt. De boodschap bereikte kranten als Telegraaf en Trouw. Veel professionals pakten het stokje over, en informeerden hun achterban. Terwijl de interactieve test op de website veelvuldig werd gebruikt.

Misschien wel kenmerkend voor Diversions: dat is niet waar de campagne stopt.

We hebben al tijdens de campagne Google Grants (gratis ads voor non-profits) aangevraagd, zodat we de boodschap doorlopend kunnen blijven delen. Ook komt er een nieuwe site om professionals en mantelzorgers - nu en in de toekomst - beter te blijven informeren.

Meer weten over deze case?

Neem contact op! We vertellen je er graag alles over.
055 20 32 193

 

Meer cases